Dia de la Pau i la No-violència

Dia de la Pau i la No-violència

A l’Escola MDP Bailèn hem celebrat el Dia de la Pau i la No-violència i volem compartir amb tota la Comunitat Educativa el Manifest que hem llegit:

MANIFEST DE LA PAU
Avui, 30 de gener, els alumnes i professors de l’escola MDP Bailèn, llegim un manifest per la Pau, ja que la guerra és innecessària i ho volem proclamar amb tota la força.
Pensem: guerres al segle XXI? Quina bogeria! A dia d’avui gairebé hi ha més de 60 guerres actives al món, cadascuna causada per diferents països, però totes provoquen el mateix: morts, destrucció, tristor, preocupació…
Ens sembla increïble que les persones amb poder siguin capaces d’amenaçar, matar o, fins i tot, fer una guerra en un país tan sols per aconseguir més poder!
Davant d’aquesta situació tan impactant volem demanar la pau arreu del món. La Pau ens estima, la guerra ens fa ferides… Per què, a dia d’avui, hem de viure amb aquesta situació? Sant Francesc parlava de ser instruments de Pau. Nosaltres hem de ser portadors d’aquesta: a l’escola, a la nostra classe, a casa…
La pau significa tranquil·litat, la pau és respecte a tothom amb les seves diferències. Hem de ser més empàtics amb la gent i promoure el diàleg per resoldre els conflictes que tinguem.
Posem-nos a treballar per la solidaritat entre nosaltres: Somiem que arribarà en què els nostres cors hauran superat les enveges i les desconfiances. El Pare Tous ens parlava de bondat ,que fem les coses des del cor. Si ho fem així, sentirem aquella pau interior que ens ajudarà a caminar i de contagiar aquest sentiment de pau als qui tinguem al nostre costat.
Volem afirmar que si cadascú de nosaltres posem el nostre granet de sorra en el nostre fer de cada dia, l’harmonia regnarà a la nostra escola.
Apuntem-nos a ser instruments de pau!

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website